Kvaliteter

Valget av trykkmaterialet er viktig fordi forskjellige materialer har ulike egenskaper og bruksområder. Vi tilbyr produkter i flere typer Duraplast, kartong, samt selvklebende merkelapper. Hver kvalitet er tilgjengelig i et utvalg farger. Plastkvalitetene kan skrives på med vannfast og lysekte tusj, mens alle typer skriveredskaper kan brukes for å skrive på papirkvalitetene.

Duraplast

Plasten vi trykker på, Duraplast, er spesialtilpasset til produksjon av merkelapper. Den er tilgjengelig i en hard og en myk kvalitet.

Hardfolien leveres i tykkelser på 0,2 mm, 0,3 mm, og 0,4 mm. Hardfolie anbefales bare til innendørs bruk. De tykkere variantene er generelt mer slitesterke enn de tynnere. Den rimeligste varianten er 0,2 mm.

Mykfolie har en tykkelse på 0,3 mm. Denne kvaliteten er værfast og frostsikker, og egner seg godt til bruk utendørs.

Selvklebende plast og papir

Selvklebende materialer er praktiske for merking av gods, og kan klistres rett på det som skal merkes. Vi leverer selvklebende merkelapper i både plast og papir, der bruksområdet avgjør hvilket materiale som er best egnet. Plastmaterialet tåler mer og er derfor anbefalt til utendørsbruk. Selvklebende plast er til en viss grad tilgjengelig i tilsvarende farger som mykfolie.

Kartong

Kartong fungerer godt for merkelapper som skal brukes innendørs, og er praktisk fordi den kan skrives på med alle typer skriveredskaper. For langsiktig bruk egner kartong seg godt, da den ikke blir sprø og sprekker slik plast vil gjøre over tid. Kartong er tilgjengelig i et stort utvalg av farger. Vi tilbyr også manillakartong.